Euroopa Keskpank langetas euro 7 kuu madalaimale tasemele

Kaja Koovit 06. juuli 2001, 00:00

Dollar kallines Eesti krooni suhtes 18,64 kroonini. Eesti Pank fikseeris täna keskpäeval dollari ametlikuks kursiks 18,70 krooni.

Euroopa Keskpank jättis repomäära muutmata 4,5% tasemele.

Euroopa Keskpank ei andnud oma intressimäärde muutmata jätmise teatas mingeid kommentaare, kuid keskpanga president Wim Duisenberg kinnitas pressikonverentsil, et praegused intressimäärad on sobival tasemel, toomaks keskmises ajaperspektiivis eurotsooni inflatsiooni vastavalt keskpanga eesmärgile allapoole 2 protsendi piiri.

Duisenberg märkis, et endiselt jääb oht, et praegused kõrged hinnatasemed jätavad jälje selle ja järgmise aasta palgaläbirääkimistele. ?Kuigi palgamäärade areng on positiivne, on siiski põhjust tuleviku suhtes muret tunda,? lausus Duisenberg.

Duisenbergi sõnul on eurotsooni praegune kõrge inflatsioonitase põhjustatud kütuse- ja toiduainehindade tõusust, millel peaks olema inflatsioonile vaid lühiajaline mõju.

Wim Duisenberg andis juba teisipäeval Euroopa Parlamendis peetud kõnes märku, et intressikärpeplaane ei peeta. Duisenberg ütles esinedes, et eelmisel kuul toimunud 25 baaspunkti suuruse intressilangetamise tulemusena saavutatud 4,5% refinantseerimismäära tase on piisav tagamaks eurotsoonis hinnastabiilsus. ?Alates eelmisest kokkusaamisest ei ole laekunud mingit uut informatsiooni, mis õigustaks intressitasemete muutmist,? lausus Duisenberg.

Euroopa Keskpank langetas intresse 11. mail 25 baaspunkti võrra, mil see tuli turgudele täieliku ootamatusena, sest keskpanga ametnikud olid eelnevalt kinnitanud vastupidist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing