23. oktoober 2001 kell 12:13

Venemaa kritiseeris ELi põhjamõõdet

Venemaa asepeaminister Viktor Hristenko kritiseeris eile Soomes Lappeenrannas toimuval foorumil teravalt Euroopa Liidu põhjamõõdet, mille eesmärk on edendada koostööd Euroopa Liidu põhjaosa ning Venemaa, Balti riikide ja Poola vahel, kirjutab Helsingin Sanomat.

Hristenko sõnul on koostöö puudulik ning puuduvad konkreetsed mehhanismid kavandatud plaanide elluviimiseks.

?Jääb mulje, et ühistöö piirdub vaid keskkonnakaitse ja keskkonnatehnoloogiaga. Paistab, et Põhjala mõõde on muuhulgas taganenud transpordiühenduste ja infrastruktuuride täiustamisest. Venemaa projektid jäävad õhku rippuma,? ütles Hristenko.

Samuti tahaks Hristenko näha rahvusvaheliste finantsinstitutsioonide aktiivsemat osavõttu piirkonna projektidest.

Põhjamõõtme initsiatiiviga tuli 1997. a sügisel välja Soome peaminister Paavo Lipponen. Muuhulgas hõlmab see Läänemere äärsete riikide koostööd energeetika, tervishoiu ja keskkonnakaitse alal.

Hetkel kuum