Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sidemuuseum viib ajas tagasi

  Neil, kes tunnevad soovi minna tagasi sinna, mitte just väga kaugesse, kuid samas kodusesse aega, oleks soovitav alustada oma rännakut aadressilt www.sidemuuseum.ee.
  Seal asub Haapsalus tegutseva Sidemuuseumi tagasihoidliku, kuid samas köitva kujundusega lehekülg, mis viib huvilised retkele möödunud sajanditesse,
  Sidemuuseumi internetilehekülgedelt saab teada, kuidas on 1969.aastal Haapsalu Sidetehnika Ekspluatatsiooni Sõlme teaduslik-tehnilise ühingu allorganisatsiooni juurde loodud sideajaloo sektsioonist välja kasvanud muuseu ning millised on temaeksponaadid. Tutvustatakse ka elektriside tehnoloogia arengut alates ülemöödunud sajandi teisest poolest, kui telegraaf esmakordselt Lääne-Eestisse jõudis.
  Galeriis võib vaadata fotosid sidetehnikast, näha võib vändaga telefoni, raadio ja plaadimängijaga televiisorit, telefonikeskjaamu kui ka paljui muud huvitavat. Kahjuks pole fotode juures kommentaare , mis nendel olevate seadmete otstarvet seletaks.
  Rubriigis ajalugu saab lühikese ülevaate side ajaloost Lääne-Eestis, seda alates 1532. aastast, kui Liivimaa ordumeister Wolter von Plettenberg andis Muhu saarel Koguva külas elavale Hanskele vabaduskirja koos käskjalaks olemise kohustusega.
  Sidemuuseumi koduleheküljelt leiab ka muuseumi lahtiolekuajad ja kontaktaadressid ning ülevaate sidemuuseumi enda tegemistega seotud uudistest.
  Need inimesed, kel on sidenduse vastu rohkem huvi, leiavad rubriigi ?Viited? alt täiendavat infot internetis olevate eestikeelsete kodulehekülgede kohta, kus on avaldatud sidenduse ajalooga seotud materjale.
  Nii võib soovi korral uurida Eesti kaugside ajalugu, sirvida fakte Tartu traatside ajaloost, tutvuda lühikese ülevaatega telefoni leiutamisest ning selle arengu esimestest sammudest, samuti side ajaloost üldisemalt.
  Parima ülevaate Sidemuuseumist ja tema tegemistest saab aga siiski ise Haapsallu kohale sõites, sest muuseumi kodulehekülg internetis annab piisavalt aimu sellest, millised huvitavad materjalid ja esemed muuseumi ruumides Eesti side ja tehnika arenguloost huvitatud külastajat tegelikult ees ootavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.