• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sidemuuseum viib ajas tagasi

  Neil, kes tunnevad soovi minna tagasi sinna, mitte just väga kaugesse, kuid samas kodusesse aega, oleks soovitav alustada oma rännakut aadressilt www.sidemuuseum.ee.
  Seal asub Haapsalus tegutseva Sidemuuseumi tagasihoidliku, kuid samas köitva kujundusega lehekülg, mis viib huvilised retkele möödunud sajanditesse,
  Sidemuuseumi internetilehekülgedelt saab teada, kuidas on 1969.aastal Haapsalu Sidetehnika Ekspluatatsiooni Sõlme teaduslik-tehnilise ühingu allorganisatsiooni juurde loodud sideajaloo sektsioonist välja kasvanud muuseu ning millised on temaeksponaadid. Tutvustatakse ka elektriside tehnoloogia arengut alates ülemöödunud sajandi teisest poolest, kui telegraaf esmakordselt Lääne-Eestisse jõudis.
  Galeriis võib vaadata fotosid sidetehnikast, näha võib vändaga telefoni, raadio ja plaadimängijaga televiisorit, telefonikeskjaamu kui ka paljui muud huvitavat. Kahjuks pole fotode juures kommentaare , mis nendel olevate seadmete otstarvet seletaks.
  Rubriigis ajalugu saab lühikese ülevaate side ajaloost Lääne-Eestis, seda alates 1532. aastast, kui Liivimaa ordumeister Wolter von Plettenberg andis Muhu saarel Koguva külas elavale Hanskele vabaduskirja koos käskjalaks olemise kohustusega.
  Sidemuuseumi koduleheküljelt leiab ka muuseumi lahtiolekuajad ja kontaktaadressid ning ülevaate sidemuuseumi enda tegemistega seotud uudistest.
  Need inimesed, kel on sidenduse vastu rohkem huvi, leiavad rubriigi ?Viited? alt täiendavat infot internetis olevate eestikeelsete kodulehekülgede kohta, kus on avaldatud sidenduse ajalooga seotud materjale.
  Nii võib soovi korral uurida Eesti kaugside ajalugu, sirvida fakte Tartu traatside ajaloost, tutvuda lühikese ülevaatega telefoni leiutamisest ning selle arengu esimestest sammudest, samuti side ajaloost üldisemalt.
  Parima ülevaate Sidemuuseumist ja tema tegemistest saab aga siiski ise Haapsallu kohale sõites, sest muuseumi kodulehekülg internetis annab piisavalt aimu sellest, millised huvitavad materjalid ja esemed muuseumi ruumides Eesti side ja tehnika arenguloost huvitatud külastajat tegelikult ees ootavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.