• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lasnamäe poliitikud karvupidi koos

  Lasnamäe halduskogu praegune esimees Pavel Starostin määras Mihhailovi käsutuses olevate dokumentide põhjal linnaosa vanemana ise endale preemiaid, ostis oma firmalt kaupa ja tegi muid keelatud tehinguid, halduskogu juhina eelistas aga töötasu määramisel endale lojaalseid inimesi.
  Lasnamäe halduskogu juhina määras Starostin veel selle aasta aprillis halduskogu liikmetele esimese kvartali eest töötasu oma suva järgi, kusjuures 3?5 korda rohkem said need, kes tema soovi kohaselt hääletasid, väitis Mihhailov.
  Kahel korral, kokku 1610 krooni, sai halduskogu töös osalemise eest tasu praegu mõrvas kahtlustatav Gennadi Ever, kes kordagi kohal ei käinud.
  ?Ever pole kohal käinud sellest ajst, kui koalitsioon ta vangi pani,? lausus selle peale Starostin. Tema väitel said halduskogu liikmed 25 krooni tunnist ja komisjonide esimehed tuhat krooni kuus peale selle.
  1999. aasta juunis määras Starostin, kes oli tollal veel linnaosa vanem, endale heakorrakuu läbiviimise eest preemiat 13 200 krooni ja samal päeval veel ka Lasnamäe päevade korraldamise eest 13 200 krooni, seega ühel päeval kokku 26 400 krooni, sõnas Mihhailov. Neljale teisele töötajale samal ajal sama asja eest määratud preemiad olid märksa väiksemad.
  Iseenda premeerimise kohta ütles Starostin, et oli sel ajal hoopis puhkusel.
  Praegu altkäemaksu võtmise eest kinni istuv linnaosa vanema asetäitja Aleksander Pahmurko sai 1999. aasta juulis 3000 krooni toetust oma avalduse põhjal, sama aasta 1. septembril aga 800 krooni kooliaasta alguse puhul. Oktoobris 1999 premeeris Starostin Pahmurkot ettevõtluspäeva korraldamise eest 10 600 krooniga ja jõulude puhul veel 10 600 krooniga. Samal ajal oli kaitsepolitsei mehe suhtes juba korruptsioonisüüdistusega kriminaalasja algatanud.
  Lasnamäe linnaosa vanemana ostis Starostin Mihhailovi väitel korduvalt endale kuuluvalt firmalt Stimont nii audio-video- kui olmetehnikat, muu hulgas näiteks ka ühe köögikombaini. Ainuüksi 1999. aastal tasus Lasnamäe linnaosa valitsus sellele firmale arveid 54 000 krooni eest.
  ?Osteti igasugu asju, mina ei mäleta, kes kust ostis, mina sellega ei tegelenud,? selgitas Starostin toimunut.
  1999. aastal võtsid kõik Lasnamäe remondi- ja ehitustööde tellimused ilma ühegi konkursita üle kaks firmat, mille nimed on Glaffin ja TTA.
  Krediidiinfo andmetel osaühingul Glaffin aastatel 1998?2000 mingit käivet ei olnud, TTA kohta puuduvad aga andmed hoopis. Glaffin on registreeritud Tallinnas aadressil Narva mnt 150/28a. Sama maja remonditi linnaosa rahaga, kusjuures töö teostajaks oli TTA.
  Narva mnt 3 maja remondiks kulus linnaosa raha üle 1,5 miljoni krooni. Samal ajal oli juba teada, et hoone jääb ette tee laiendusele ja läheb selle aasta lõpul lammutamisele.
  Ka 5 miljoni krooni kulutamist linnaosavalitsusele uue haldushoone ehitamiseks, mille asemel haigutab nüüd Punasel tänaval tohutu vundamendiauk, peab praegune linnaosavalitsus Starostini möödalaskmiseks.
  Starostin ütles, et tema tegevust linnaosa vanemana kontrollisid nii kaitsepolitsei kui linnavalitsuse revidendid. ?Ma ei tea, kas kapo midagi leidis või algatas, sest mulle pole sellest teatatud,? lausus ta ja lubas, et nüüd hakkab halduskogu revisjonikomisjon põhjalikult revideerima praeguse linnaosa valitsuse tegemisi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.