Aktiivsus haaras kõiki suuri aktsiaid

Raivo Sormunen 26. november 2001, 00:00

Möödunud reedel kandus investorite huvi tavapäraselt kahelt liideraktsialt ka Norma, Merko ja Saku aktsiale, mis lõpetasid kõik nädala korraliku tõusuga.

Kohalike maaklerite sõnul domineeris möödunud reedel Tallinnas rohkem välismaine ostuhuvi, mida iseloomustasid keskmisest suuremad tehingud.

Teiselt poolt piiri tulevat ostuhuvi aitab arvatavasti soodustada kahe viimase kuu kiire väärtpaberite hinnatõus Euroopas, mis paneb otsima odavamaid ja perspektiivikamaid investeeringuid, mida paljud kohalikud väärtpaberid praegustel hinnatasemetel ka on.

Psühholoogiliselt võib investeerijatele positiivset mõju avaldada ka see, reitinguagentuur Standard & Poor?s tõstis möödunud nädalal Eesti pikaajaliste välisvaluutakohustuste hindu. Ning seda just praegusel keerulisel ajajärgul.

Tavapäraselt suurem huvi oli investoritel taas Norma aktsia vastu, mis 30 tehingu käigus kosus 1,5 ning sulgus uuel poole aasta kõrgeimal hinnatasemel ehk 52,80 kroonil.

Päeva aktiivseim oli aga siiski Eesti Telekomi aktsia, mis kerkis 51 tehingu taustal 69,50 kroonini. Reedel ilma kindla suunata liikunud Euroopa telekomisektori kõrval oli kodumaine telekommunikatsiooniviljeleja üks tugevamaid. Seda ka Londonis, kus ettevõtte GDR lõpetas nädala 11,925 dollaril ehk aktsiatesse ümber panduna 70,67 kroonil.

Märgavalt kõrgema hinnatasemeni vedas end välja ka Merko aktsia. Kolmapäeval Tallinna Teede ASi esialgse erastamisvõtjana 3,2 tõusnud aktsia kosus reedel veel 1,6 ning sulgus 39,30 kroonil. Möödunud nädala aktiivseimalt kaubeldud aktsiate seas oli Merko ligi 5se tõusuga ka tugevaim.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing