• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktiivsus haaras kõiki suuri aktsiaid

  Möödunud reedel kandus investorite huvi tavapäraselt kahelt liideraktsialt ka Norma, Merko ja Saku aktsiale, mis lõpetasid kõik nädala korraliku tõusuga.
  Kohalike maaklerite sõnul domineeris möödunud reedel Tallinnas rohkem välismaine ostuhuvi, mida iseloomustasid keskmisest suuremad tehingud.
  Teiselt poolt piiri tulevat ostuhuvi aitab arvatavasti soodustada kahe viimase kuu kiire väärtpaberite hinnatõus Euroopas, mis paneb otsima odavamaid ja perspektiivikamaid investeeringuid, mida paljud kohalikud väärtpaberid praegustel hinnatasemetel ka on.
  Psühholoogiliselt võib investeerijatele positiivset mõju avaldada ka see, reitinguagentuur Standard & Poor?s tõstis möödunud nädalal Eesti pikaajaliste välisvaluutakohustuste hindu. Ning seda just praegusel keerulisel ajajärgul.
  Tavapäraselt suurem huvi oli investoritel taas Norma aktsia vastu, mis 30 tehingu käigus kosus 1,5 ning sulgus uuel poole aasta kõrgeimal hinnatasemel ehk 52,80 kroonil.
  Päeva aktiivseim oli aga siiski Eesti Telekomi aktsia, mis kerkis 51 tehingu taustal 69,50 kroonini. Reedel ilma kindla suunata liikunud Euroopa telekomisektori kõrval oli kodumaine telekommunikatsiooniviljeleja üks tugevamaid. Seda ka Londonis, kus ettevõtte GDR lõpetas nädala 11,925 dollaril ehk aktsiatesse ümber panduna 70,67 kroonil.
  Märgavalt kõrgema hinnatasemeni vedas end välja ka Merko aktsia. Kolmapäeval Tallinna Teede ASi esialgse erastamisvõtjana 3,2 tõusnud aktsia kosus reedel veel 1,6 ning sulgus 39,30 kroonil. Möödunud nädala aktiivseimalt kaubeldud aktsiate seas oli Merko ligi 5se tõusuga ka tugevaim.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.