Toomas Hõbemägi • 3. detsember 2001 kell 12:28

IKEA kavatseb ehitada Venemaale 20 mööblipoodi

Rootsi mööblimüügikontsern IKEA jätkab jõulist laienemist Venemaal. Järgmisel nädalal avab IKEA oma teise mööblipoe Moskvas, millele prognoositakse 100 miljoni dollari suurust käivet, teatas Delovoi Peterburg.

Uuendusena pakub IKEA müügipinda nüüd ka teistele ettevõtjatele. Kaupluse kõrvale ehitab kontsern 120 miljoni dollari eest äri- ja kaubanduskeskuse, kus on pinda ligi 100 firmale ja mille keskele tuleb jäähall.

Oma kolmanda poe koos kaubanduskeskuse ja hotelliga kavatseb IKEA ehitada Kutuzovski prospekti äärde maksumusega umbes 250 miljonit dollarit.

IKEA tahab Venemaal avada kokku umbes 20 mööblipoodi, neist kuus Moskvas ja kaks Petersburis. Oma esimese mööblipoe avas IKEA Moskvas möödunud aastal.

Hetkel kuum