Toomas Hõbemägi • 4. detsember 2001 kell 11:08

Venemaa saavutas läbimurde teraseläbirääkimistel

Venemaa ja Euroopa Liit jõudsid novembri lõpus toimunud nõupidamisel põhimõttelisele kokkuleppele, mille alusel võib Venemaa lähiajal suurendada oma teraseeksporti ELi ligi 30%, teatas Delovoi Peterburg.

Sellekohane leping kirjutatakse alla lähitulevikus, sest praegune kokkulepe kaotab kehtivuse käesoleva aasta lõpus.

Venemaa suurimad terasetootjade on eelkokkuleppe juba heaks kiitnud, sest see tugevdab nende positsiooni ka suhetes USAga, kus nad on sattunud kohalike tootjate surve alla. Nimelt süüdistavad neli suurt Ameerika kontserni United States Steel, Bethelem Steel, LTV Steel ja National Steel Vene terasetootjaid dumpingus.

USA impordib oma terasevajadusest umbes 40% ehk 26 miljonit tonni terast aastas. Vene terasetootjate osa moodustab sellest ligi kümnendiku.

Hetkel kuum