Ülo Toomsalu • 9. aprill 2002 kell 6:39

Võrumaa Teataja: Vene suursaadik tuleb arutama uute piiripunktide ehitamist

Setumaa Valdade Liidu kutsel teeb Venemaa suursaadik Eestis Konstantin Provalov tuleval nädalal kahepäevase visiidi Võru ja Põlva maakonda, et poliitikute ja ametnikega arutada kahe riigi piiriäärsete alade koostöövõimalusi, eeskätt kahe uue piiriületuskoha rajamise võimalikkust.

Setumaa valdade üks põhilisi eesmärke on selgitada vajadust rajada piiripunktid Meremäe-Murashkino ja Saatse-Kruppa ülekäigukohtadesse, ütles Võrumaa teatajale Setumaa Valdade Liidu esimees Vello Kikamägi.

Eesti ja Venemaa on jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele, et piiripunktid nendesse kohtadesse ehitatakse, kuid pole täpsustatud, millal seda tehakse.

Piiripunktide rajamise võimalikkust on korduvalt arutanud Setumaa asjatundjate komisjon eesotsas regionaalminister Toivo Asmeriga. Kahe punkti ehitamine maksab Asmeri sõnul umbes 50 miljonit krooni, mille Eesti on valmis välja käima vaid juhul, kui Venemaa rahastab oma piiripunktide ehitamist.

Lisaks sellele kannab suursaadiku visiit Kikamägi sõnul ka kahepoolsete kontaktide arendamise eesmärki. Kikamägi peab silmas eeskätt turismialaseid kontakte.

Hetkel kuum