Ülo Toomsalu • 24. oktoober 2002 kell 7:09

PM: Pealinn lükkab Narva maantee alguse kümme meetrit laiemaks

Narva maantee algus Viru väljaku juures laieneb tuleval aastal ligi kümme meetrit ning trammirööbaste ümber ehitatakse jalakäijate ooteperroon.

Tuleval aastal ees ootava ümberehituse käigus nihutavad töömehed trammirööpaid mitme meetri võrra praeguse linna tuleva teepoole suunas. Kuid et samas kohas rajatakse tee ligi kümne meetri võrra laiemaks, siis autode kasutusse jääva sõidutee osa ei kitsene, kirjutab Postimees.

Narva maantee alguses Teenindusmaja juures on tee pudelikaelana ligi paarikümne meetri pikkuselt kitsam ning teelaienduse nimel lammutas linn seal tänavu suvel maha mitu maja. Pärast ümberehitust tuleb aga kümme meetrit laiemaks ehitatud senise pudelikaela kohale nii bussi- kui ka trammipeatus.

Võimaldamaks inimestel turvaliselt trammi peale minna, laseb linn peatuse juures trammitee mõlemale poolele rajada jalakäijatele ooteperroonid, sellised, nagu on praegu näiteks Pärnu maanteel Ajakirjandusmaja juures.

Uue peatuse rajamisega Narva maanteele kaotab linn ära peatuse Manee?i tänava alguses ning plaanib seal autoteed laiendada. Tallinna säästva arengu ja planeerimise ameti liikluse osakonna juhataja Mati Songisepp ütles, et jalakäijate tee on praegu Manee?i tänaval sealse trammipeatuse tõttu tavatult lai.

Tänavu lammutatud majade asemele Narva maantee alguses plaanis linn juba suvel rajada tasulise valvega ajutise parkla, kuid selleni ei jõuta enne oktoobrit.

Hetkel kuum