• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Briti tööstus pelgab Euroopa tööjõu kõrget maksustamist

  Üks peamisi tegureid, mis kahandab Briti tööstuse entusiasmi eurole üleminekuks, on Euroopas tööjõule kehtivad kõrged maksud.

  Ettevõtjad kardavad sattuda lõksu reziimi, mida iseloomustab tööjõu kõrge maksustamine, aeglane majanduskasv ning kõrge tööpuudus, kirjutab tänane Times.
  Firma Mercer Human Resource Consulting uurimus näitab, et keskmise meestöölise palk on Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal ja Beneluxi riikides enam-vähem sama. Kui aga lisada ka muud kulud nagu sotsiaalkindlustus ja pensionimaksed, kasvavad vahed 35 600 eurost Suurbritannias 48 400 eurole Prantsusmaal.
  Suurbritannias on palgale lisanduvaid kulusid vähem kui eurotsooni riikides ? vaid 14% võrreldes Saksamaa 27 protsendi, Hispaania 37, Itaalia 43 ja Prantsusmaa 46 protsendiga.
  Merceri võrdlused näitavad ka, et riikides, kus sotsiaalkindlustusmaksed on madalamad, on ka tööpuudus madalam sõltumata palga suurusest.
  Kreeka, kus keskmine meestöölise palk on 9900 eurot ning ELi madalaim, lisanduvad palgakulule 38% sotsiaalkindlustusmaksed. Tööpuudus riigis on 10%. Samas Taanis, kus palk 36 300 eurot on ELi kõrgemaid, lisandub palgakulule vaid 5%, ning tööpuudus riigis on 4,3%, kirjutab Times.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.