1. november 2002 kell 15:27

USA aktsiad langesid börside avanemise järel

USA aktsiad alustasid nädala viimast börsipäeva kerge langusega. Investoritele mõjusid halvasti avaldatud majandusnäitajad.

Tööpuudus kasvas oktoobris 5,7 protsendile septembri 5,6 protsendilt. Analüütikud kartsid, et tööpuudus võib kasvada 5,8 protsendile. Kuigi majandus kaotas 5000 töökohta, oli Wall Street rõõmus, kuna kardeti hullemat. Numbrid näitasid, et USA majandus on jätkuvalt kehvas seisus. Hea pool uudistest on see, et tänu kehvadele numbritele loodetakse USA keskpangalt intressikärbet majanduse turgutamiseks. Samas on murettegev see, et eraisikute sissetulek kasvas septembris 0,4 protsenti, kuid eratarbimine, mis on USA majanduse peamine mootor, langes 0,4%. Tööstusaktiivsust näitav ostujuhtide indeks kukkus oktoobris 48,5le kuu varasemalt 49,5lt.

Kell 17.22 oli Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> 0,8% miinuses 8329 punktil. Nasdaq <GR#US.^IXIC> ja S P 500 indeks <GR#US.^SPC> olid 0,7% miinuses, vastavalt 1320 ja 879 punktil.

Dow komponentaktsiatest olid suurimate langejate seas HomeDepot <GR#US.HD> ja Microsoft <GR#US.MSFT>.

Hetkel kuum