Erik Samel • 24. november 2002 kell 22:00

Lubaduse täitmisega suurendad motivatsiooni

Küsisime, kuidas peaks käituma müügijuht olukorras, kus üks müügimees on saanud ühe suure, tavapärasest erineva müügitehingu abil kuu sissetulekuks 29 000 krooni hariliku 10 000?15 000 asemel ning omanikud ja müügidirektor ei tahaks kogu summat välja maksta (ülesande täpsemat kirjeldust vaata oktoobrikuu Juhtimises lk 21).

Anne Oja vastust pidasid mitu kolleegiumi liiget parimaks. Pakutud lahendust nimetas Peep Vain kõige põhjalikumaks ning soovituste järgi kõige praktilisemaks. Mihkel Pärjamäele meeldisid sõnad: tunnusta ja innusta. Pärjamäe sõnul on küsimus ju selles, kuidas innustada teisi samuti suuremahulisi tehinguid tegema. Anu-Mall Naaritsale meeldis aga kõige rohkem Peeter Tepi lahendusvariant, eelkõige selle struktuursus ja mitmekülgsus. Huvitavaid mõttekäike oli kolleegiumi liikmete arvates ka teistest vastustes.

Allpool on esitatud uus ülesanne. Sellele ootame kuni 6. detsembrini lahendusi elektronposti aadressil [email protected]

Parima lahenduse valimisel osalevad kolleegiumi liikmed, kellele ma edastan lahendusvariandid anonüümselt. Parima lahenduse pakkuja saab endale valida Äripäeva kirjastatud raamatu. Parimad vastused avaldame järgmises Juhtimises.

Hetkel kuum