Virkko Lepassalu • 11. detsember 2002 kell 10:39

Veoettevõtjatele tähendab TIR-süsteemi peatumine Venemaal ajakulu

TIR-tollisüsteemi peatumine Venemaal alates 24. detsembrist muudab tolliprotseduurid palju aeganõudvamaks.

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni (ERAA) TIR-osakonna juhataja Lauri Lusti kinnitusel muudab juhtunu keerulisemaks Eestist Venemaale kaupa vedavate, veel enam aga Vene autoettevõtjate endi elu. Vene kaubaveoautod ei saa enam lihtsustatud korras teistesse riikidesse kaupa sisse vedada ehk TIR-märkmikku kasutada. Eestist Venemaale kauba vedamisel tuleb aga läbida TIR-süsteemist märksa ajakulukam Venemaa n-ö siseriiklik tolliprotseduur, sama ootab loomulikult ka teistest riikidest Venemaale kaubavedajaid.

Lauri Lusti ennustas, et ilmselt tuleb katkestus TIR-süsteemi toimimises ajutine, sest tõenäoliselt tegeletakse ka Venemaal lahenduste otsimisega. Ka ERAA otsib lahendusi ning toetab autojuhte hea nõuga.

Hetkel kuum