Andres Reimer • 20. jaanuar 2003 kell 11:31

Maksumaksjate Liit nõuab parteidelt maksutõotust

Maksumaksjate Liit nõuab erakondade juhtidelt allkirjastatud tõotust valimiseelsete maksulubaduste täitmiseks, teatas liit.

Maksumaksjate liit saatis täna Riigikogu valmistel kandideerivatele erakondadele ankeedi, et saada erakondadelt nende selged määratlused maksupoliitika valdkonnas.

Ankeedi lõpus kinnitab erakonna juht oma allkirjaga, et erakond lähtub enda programmi elluviimisel valitava Riigikogu kümnendas koosseisus ankeedis kajastatud seisukohtadest ja käsitleb neid osana valimislubadusest.

Erakondade programmid maksupoliitika vallas on Maksumaksjate Liidu hinnangul napisõnalised, sisaldamata tervikkäsitlust. Samas on maksuvaldkonna küsimused olulised ühiskonna ja üksikisiku elu mõjutajad.

Üheteistkümnele erakonnale saadetud ankeedis on viisteist maksuküsimust, mis puudutavad nii põhimõttelisi vaateid maksudele kui ka maksustamise üksikteemasid. Näitena võib tuua seisukoha küsimise maksuseaduste muudatustele Riigikogu koosseisu häälteenamuse poolthääle kehtestamise nõude suhtes ning juriidilise isiku teenitud tulu taasmaksustamise suhtes.

Ülevaate erakondade vaadetest maksupoliitikale avalikustab Maksumaksjate liit veebruari esimeses pooles.

Hetkel kuum