Peeter Raidla • 4. november 2003 kell 22:00

Kruuda distantseerub Kalevi kohtuvaidlusest

Kalevi arvates on vastupidine käsitlus eksitav, sest ASi Milestone hagiavaldus nõudis Kalevi eelmise aasta 8. detsembri üldkoosoleku otsuse kehtetuks tunnistamist, mille Tallinna linnakohus läinud reedel ka rahuldas. ?Isegi jõustumisel ei kohusta kohtuotsus kedagi ülevõtmispakkumiseks. Kohtuotsuse resolutiivosa kohaselt rahuldati ASi Milestone hagi ja tunnistati kehtetuks Kalevi 8. detsembri 2002. a üldkoosoleku otsuse punkt 4, mis käsitles oma aktsiate omandamise tingimusi ASi Kalev poolt. Otsusega ei kohustata kostjat tegema ülevõtmispakkumist ning on arusaadav, et ASi Kalev kostjana ei saagi kohustada enda aktsionäridele ülevõtmispakkumise tegemiseks,? öeldakse Kalevi eilses kommentaaris.

Lisaks eitab Kalev seda, et ühel tema aktsionäril (siin peetakse silmas juhatuse esimeest Oliver Kruudat ? toim.) on Kalevi üle valitsev mõju väärtpaberituru seaduse mõttes, mis on ka üks põhjusi, miks Kalev linnakohtu otsusele apellatsioonkaebuse esitab.

Ehkki Kruuda on kõnealusest kohtuvaidlusest distantseerunud ega soovinud Äripäevale täiendavaid kommentaare anda, ei saa üle ega ümber tõigast, et Kalevi poolt viidatud kohtuotsuse resolutiivosast tubli kolmandik on pühendatud Oliver Kruudale ja temaga seotud äriühingutele.

Hetkel kuum