Erisoodustusmaks rikub maksuvõidu

ÄP 05. jaanuar 2004, 00:00

Valitsus arutab täna käibemaksusoodustust sõiduautode ostmisel, liisimisel ja neile mootorikütuse ostmisel, samal ajal kavandades ametiautode erisoodustusmaksu, mis nullib maksusoodustusest saadava rahalise võidu.

Rahalist võitu ettevõtja täna valitsuses arutlusel olevast käibemaksusoodustusest ei saa ja seda pole ka rahandusministeerium taotlenud. ?Eesmärk ei ole hakata makse tõstma või ettevõtluselt tulusid ära võtta. Eesmärk on sama tasakaalu säilitamine, et maksukoormus ei tõuseks,? selgitas rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep.

Hetkeseis: Erisoodustusmaks kehtestati. Uue käibemaksuseaduse kohaselt tuleb erasõitude puhul lisaks erisoodustusmaksule maksta oma tarbeks tehtud kulutustelt veel ka käibemaksu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing