Ülo Toomsalu • 6. jaanuar 2004 kell 6:11

PM: ehitus kasvatas hüppeliselt kasumit

Ehitusettevõtted suurendasid eelmise aasta kolmandas kvartalis oma kasumeid võrreldes 2002. aasta sama ajavahemikuga 79 protsendi võrra.

Ehitusettevõtted suutsid tänu suurenenud tellimustele ja vähesele konkurentsile kasvatada kolmandas kvartalis oma kasumeid võrreldes 2002. aasta sama ajavahemikuga 79 protsendi võrra, 808 miljoni kroonini, kirjutab Postimees.

Statistikaameti andmetel teenisid Eesti ettevõtted mullu kolmandas kvartalis kokku 7,23 miljardit krooni kasumit ehk 8,5 protsenti rohkem kui aasta varem. Lisaks ehitusele parandasid hüppeliselt ehk 66 protsendi võrra, 418 miljoni kroonini, Eesti Panga andmetel oma kasumeid ka pangad, mis jäävad siiski oma kogukasumilt veel teistele olulisematele majandussektoritele alla.

Kasum on tänavu vähenenud samas transiidifirmadel ja metsamajanduses, kahjumisse on kukkunud energeetika-, gaasi- ja veevarustuse sektor ning kalandus. Suurimat kahjumit annab endiselt põllumajandus.

Mullu kolmandas kvartalis tegutses Eestis 29 382 ettevõtet 392 404 töötajaga. Ettevõtete kogukäive ulatus 8,5 miljardi kroonini ehk oli 9,5 protsenti kõrgem kui 2002. aasta kolmandas kvartalis. Samal ajal ettevõtete tööjõukulud kasvasid 11 protsenti, 9,5 miljardi kroonini, ning investeeringud põhivarasse 15 protsenti, 6,2 miljardi kroonini.

Hetkel kuum