Res Publica nõuab Tallinna piletisüsteemi tühistamist

25. veebruar 2004, 15:56

Tallinna Linnavolikogu Res Publica fraktsioon nõuab seadusega vastuolus oleva ühistranspordi piletisüsteem tühistamist.

Vaatamata Res Publica korduvatele hoiatustele, et loodav piletisüsteem on põhiseadusega ning Ühistranspordiseadusega vastuolus, otsustas koalitsioon selle siiski kehtestada, seisab Res Publica pressiteates. Tallinna Linnavolikogu 19. veebruari istungil võeti Kesk- ja Reformierakonna häälte toel otsus vastu. Otsuse poolt hääletas 34 ja vastu 11 volikogu saadikut.

Res Publica fraktsiooni aseesimehe Rain Veetõusme sõnul on taas linnavalitsus hoiatustele vaatamata kangekaelselt ämbrisse roninud. 'Hoiatasime veel möödunud neljapäeval, et enne otsuse tegemist oleks kasulik õiguskantsleri otsus ära oodata. Linnavalitsusel oli aga mingil põhjusel selle otsusega nii kiire, et meie hoiatusi kuulda ei võetud. Liiatigi jäid mitmed nüansid selles süsteemis segaseks, näiteks või see, miks alla 15 aastase lapse sõiduõigust saab kontrollida isikukoodi järgi, kuid 19 aastasel noorel peab ilmtingimata olema ID-kaart. Kui süsteem juba võimaldab ka isikukoodi järgi tuvastada sõiduõigust, siis piisaks ka vanematel ühistranspordi kasutajatel vaid juhiloa või passi olemasolust,' lisas Veetõusme.

Res Publica on seisukohal, et tänasel linnavalitsusel puudub ettekujutus, kuidas linna ühistransport lähiajal arenema peaks. Üheaegselt toodi linnavolikogu ette eelnõud, mis kergitavad parkimistasu kesklinnas ja tõstavad ühistranspordi pileti hindasid ja seda eelkõige neile, kes tulevad väljaspoolt linna. Selle asemel, et soodustada linna ühistransporti,keskendub senine poliitika pelgalt hindade tõstmisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing