Iirimaa esipianist esmakordselt Eestis

Kersti Inno 07. mai 2004, 00:00

Oma tegevuse eest 2002. aastal Briti Impeeriumi ordeni pälvinud Barry Douglase pianistikarjäär algas 1986.aastal, mil ta võitis maailma ühe prestii?ikama, T?aikovski-nimelise konkursi. See mittevenelase jaoks harukordne võit avas noorele iirlasele võimaluse mängida koos maailma parimate orkestrite ja dirigentidega. Ühekordsest võidust olulisemaks peab Douglas võimet stabiilselt hästi mängida, olla alati loov ja huvitav.

?Ma mängin seda, mis mulle meeldib. Ja mulle meeldib mängida sellist muusikat, millele ka mina näin meeldivat,? ütleb Douglas, kes pälvinud eriti rohkelt tunnustust romantiliste suurvormide tõlgenduste eest.

Eestis esitatavat Johannes Brahmsi Esimest klaverikontserti peab ta üheks oma lemmikuks, mida ta on ligi 20 aasta jooksul mänginud praktiliselt kogu maailmas.

Teised kavas olevad teosed on dirigent Leif Segerstami kodumaalt Soomest. Heliloojana erakordselt viljaka Segerstami enda loomingust mängib orkester ?vabalt pulseerivas stiilis? 93. sümfoonia ilma dirigendita.

Kontserti raamivad Jean Sibeliuse armastatuimad orkestriteosed: ?Andante festivo?, mille salvestis 1939. aastast on ainus helilooja enda dirigeerimisel salvestatud teos, ja nii Soome kui tema kuulsaima helilooja tunnusteos ?Finlandia? selle algses orkestriversioonis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing