Tööandjad astuvad koos maksude ühtlustamise vastu

ÄP 24. mai 2004, 00:00

ETTK on mures Euroopa riikide valitsusjuhtide ja Euroopa komisjonäri Pascal Lamy ettepanekute pärast kehtestada ettevõtetele baasmaks.

?Eesti ettevõtete tootlikkus on veel oluliselt madalam Euroopa omast ja ettevõtlus vajab pidevaid investeeringuid. Seepärast on igati mõistlik, et ettevõtete investeeringud on vabastatud tulumaksust ? raha jõuab otsemat teed ettevõtlusesse tagasi,? ütles Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.

?Võib arvata, et ühtse turu tingimustes ühtlustuvad maksud pikas perspektiivis iseenesest ja vabatahtlikult nagunii ? konkurents sunnib vanadel liikmesriikidel makse alandama, nagu seda on juba teinud Soome,? lisas Veskimägi.

?Vanade liikmesriikide surve maksude ühtlustamisele on otsene katse kärpida jõuga meie konkurentsivõimet ja sellele tuleb kõigi vahenditega vastu seista. Eesti poliitikutel tuleb Euroopas selgelt välja öelda, et ettevõtluse soodustingimustel maksustamine on vajalik ka Eesti tööjõu konkurentsivõime suurendamiseks, mille liikumisele Euroopas paraku ühepoolselt on piirangud seatud,? rääkis Veskimägi.

Maksude ühtlustamine ei ole lahendus, mis tagaks majanduskasvu ja hoiaks ettevõtteid Euroopas, pigem takistab see uutel liikmesriikidel vanadele liikmesriikidele järele jõudmast ning suurendab riikidevahelist ebavõrdust, on Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliit Euroopa tööandjatega ühte meelt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing