Väljavalitud kandidaadi loobumist saab ennetada

Kaire Varrak 31. mai 2004, 00:00

Sageli ei olegi põhjust vaja kaugemalt otsida kui sellest, et kandidaadi motivatsiooni kohta ei ole kogu värbamisprotsessi jooksul üldse küsitudki. Eeldatakse, et kui juba inimene kandideerib, siis on ta 100% huvitatud ning küsimine ei anna midagi. Tegelikult võiks kandidaadi motivatsiooni uurida üsna otse: milline on kandidaadi valmisolek edasi kandideerida, mitu protsenti on ta huvitatud just sellest töökohast. Kui suur oleks tema pühendumine sellel töökohal? Kuidas kujutab ta ette oma igapäevast tööd? Mis saab siis, kui ta seda töökohta ei saa? Kuidas läheb tema elu edasi ja kas ta proovib veel sarnastele töökohtadele kandideerida?

Vastuväide nende küsimuste esitamisele võib olla see, et kandidaat valetab kindlasti, et paremat muljet jätta. Kuid kandidaadi eneseesitlemisviis ja reageeringud on siin abiks otsuse tegemisel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing