23. september 2004 kell 9:31

Leho Siimsen: Sõiduautode müük jääb praegusele tasemele

Järgmisel aastal jääb sõiduautode müük käesoleva aasta tasemele, ütles AS Fakto nõukogu esimees Leho Siimsen täna konverentsil 'Äriplaan 2005'.

'Järgmisel aastal jääb sõiduautode müük käesoleva aasta tasemele,' ütles Siimsen. 'Eelmise aasta tulemustele jääb see aga mõnevõrra alla.'

Järgmisel aastal ostetakse Siimseni sõnul rohkem väikeautosid, mahtuniversaale ja maastureid, kaotajaks jäävad aga väike-keskklassi ja keskklassi sõidukid ning luksusautod. Tarbesõidukite müük kasvab 5-8%.

Nissaneid, Fiate, Alfa-Romeosid, Lanciaid müüva AS Fakto järgmise aasta käibekasvuks ennustas Siimsen 10%. Samas kasvab Fakto kasum Siimseni sõnul 20% ning tegevuskulud kasvavad maksimaalselt 6protsendi võrra.

Hetkel kuum