• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inno Tähismaa - relvituks tegev püstolreporter

  Äripäevas on inimene, kelle telefonikõne peale võtavad ajakirjanduse huviorbiiti sattunud äritegelased hoobilt joondu ja valvele.
  Kuuldavasti manitsetakse üksteist lausa seaduskuulekusele, sest muidu ähvardab musta südametunnistusega äritegelasi Inno Tähismaa uuriv pilk.
  Hirmu tekitab teadmine, et Inno puhul ei anta kriitilist infot valdavatele isikutele võimalust ümmargusi sõnu või varuväljapääsu otsida. Kümne aasta jooksul Liivimaa Kroonika, Luubi ja Äripäeva ajakirjaniku ning toimetaja tööd tehes on ta saavutanud immuunsuse telefoniallergiale. See on ajakirjanikke kimbutav tõbi, kus enne raskete küsimuste esitamist käib intervjueerija tunde ümber telefoniaparaadi, suutmata haarata toru ja valida allika numbrit.
  Loomulikult teeb siis kadedaks vaatepilt, kus Inno fenomenaalse kiirusega täiesti võõrasse valdkonda ennast sisse kaevab, hoobilt kümnele inimesele otsekoheseid küsimusi esitab või neile lausa ukse taha ilmub. Kadestamist väärib ka praeguse Tartu Ülikooli ajakirjandusmagistrandi tööde mõjukus: 2001. aasta suvel lõpetab alustatud artiklisari Pro Kapitali omanikust Ernesto Preatonist ettevõtte börsikarjääri, aasta kaalukaima ajakirjandusauhinna nominentide hulka maanduvad tema tööd Hoiupanga Daiwa afäärist, Hansapanga juhi Indrek Neivelti maksuvõlast.
  "Ma ei ole eile ajakirjandusse tulnu, et mingist ärategemise tuhinast või pahatahtlikust hasardist lugusid kirjutan. Ma lihtsalt küsin ja ootan, et lihtsalt ka vastatakse," ei saa Inno ise ärevusest oma nime ümber aru. Ja selle mitte-pahatahtlikkuse osas on tal õigus. Ei ole teist, kes näiteks omaalgatuslikult rabamatkast loobununa paar tundi lausvihma käes kükitades seltsilistele grillsütt ette valmistaks, otsa saanud joogi- ja toidupoolise pärast poodi tõttaks või hilisel õhtupoolikul abi vajavat toimetajat töötegemisel abistaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.