• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Ülikoolid üritavad taas müüa Tallinna kesklinna hoonet

  Esimesel korral kukkus avalik Estonia pst hoone enampakkumine läbi.

  Kuni 8. novembrini ootavad Tehnikaülikool (TTÜ) ja Pedagoogikaülikool (TPÜ) avaliku kirjaliku enampakkumise korras ostusoove ühisomandis olevale Estonia puiestee ja Teatri väljaku nurgal asuvale majale. Viiekümnendatel aastatel Teaduste Akadeemia peahooneks ehitatud maja oli müügis juba ka suvel, kuid vaatamata kõrgele huvile ei laekunud ühtegi ostupakkumist, kirjutab Eesti Päevaleht.
  TTÜ kinnisvaraarenduse peaspetsialisti Rein Järva sõnul käis tollal umbes paarkümmend huvilist välja võtmas müügisolevat kinnistut tutvustavat mappi, aga ükski neist ei osalenud enampakkumisel. ?Kahjuks ei tulnud suvel ühtegi pakkumist ja seetõttu olime sunnitud hinda alandama umbes kümne miljoni võrra ja muutma ostutingimusi soodsamaks,? selgitas Järva.
  Hetkel on maja müügis 74 miljoni krooni eest, millest kakskümmend miljonit tahavad ülikoolid saada kohe lepingu sõlmimisel ja ülejäänu 2005. aasta 1. detsembriks. Ülikoolid vabastavad hoone täielikus mahus 2005. aasta 31. detsembriks, kuid osaliselt on uuel omanikul võimalus kasutada hoone pindu kohe pärast müügitehingu sõlmimist.
  TPÜ haldustalituse juhataja Tarmo Tomingase sõnul on tema teada olnud hoone tuleviku osas kaks ideed: ?Kas ehitada hotelliks või teise variandina ehitada ümber büroo- ja eluhooneks korteritega.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.