• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome SanomaWSOY kasum kasvas 12%

  Põhjala suurim kirjastaja Soome SanomaWSOY OY teatas täna kolmandas kvartalis kasumi 12% kasvust.

  Puhaskasum kasvas 29,2 miljonile eurole võrreldes läinud aasta 26,1 miljoni euroga ning käive kasvas 4% 594,2 miljonile eurole, vahendab Bloomberg. Kolmanda kvartali ärikasum kasvas tänu eelkõige reklaamimüügi paranemisele Soomes 57,7 miljonile eurole läinud aasta 3. kv 50,9 miljonilt eurolt.
  Tulemuse paranemisele aitasid kaasa ka madalamad kulud pärast enam kui 1700 töötaja koondamist viimase 12 kuu jooksul. Tööjõukulud kahanesid kolmandas kvartalis 7%. Palgalisi on praegu kokku 16 000.
  Kontserni ajalehtede üksuse, kuhu kuulub ka Soome suurim päevaleht Helsingin Sanomat, ärikasum kasvas 34% 24 miljonile eurole ja käive kasvas 4,5% 105,5 miljonile eurole.
  Kontserni käibelt suurima üksuse, ajakirjade, ärikasum kahanes aga 26% 13,5 miljonile eurole. Käive kasvas 2% 255,8 miljonile eurole.
  Kiiremat kasvu otsides on Sanoma WSOY laienenud Põhjalast väljapoole ning kirjastab nüüd ajakirju kokku üheksas Euroopa riigis. Sealhulgas on Hollandi versioon Playboyst ning Bulgaaria versioon Cosmopolitanist. Viies Euroopa riigis, sealhulgas Ungaris, on Sanoma WSOY suurim ajakirjade kirjastaja. Kokku kirjastab kontserni 230 erinevat ajakirja, vahendab Bloomberg. Järgmisena ennustavad analüütikud laienemist Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.