• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome SanomaWSOY kasum kasvas 12%

  Põhjala suurim kirjastaja Soome SanomaWSOY OY teatas täna kolmandas kvartalis kasumi 12% kasvust.

  Puhaskasum kasvas 29,2 miljonile eurole võrreldes läinud aasta 26,1 miljoni euroga ning käive kasvas 4% 594,2 miljonile eurole, vahendab Bloomberg. Kolmanda kvartali ärikasum kasvas tänu eelkõige reklaamimüügi paranemisele Soomes 57,7 miljonile eurole läinud aasta 3. kv 50,9 miljonilt eurolt.
  Tulemuse paranemisele aitasid kaasa ka madalamad kulud pärast enam kui 1700 töötaja koondamist viimase 12 kuu jooksul. Tööjõukulud kahanesid kolmandas kvartalis 7%. Palgalisi on praegu kokku 16 000.
  Kontserni ajalehtede üksuse, kuhu kuulub ka Soome suurim päevaleht Helsingin Sanomat, ärikasum kasvas 34% 24 miljonile eurole ja käive kasvas 4,5% 105,5 miljonile eurole.
  Kontserni käibelt suurima üksuse, ajakirjade, ärikasum kahanes aga 26% 13,5 miljonile eurole. Käive kasvas 2% 255,8 miljonile eurole.
  Kiiremat kasvu otsides on Sanoma WSOY laienenud Põhjalast väljapoole ning kirjastab nüüd ajakirju kokku üheksas Euroopa riigis. Sealhulgas on Hollandi versioon Playboyst ning Bulgaaria versioon Cosmopolitanist. Viies Euroopa riigis, sealhulgas Ungaris, on Sanoma WSOY suurim ajakirjade kirjastaja. Kokku kirjastab kontserni 230 erinevat ajakirja, vahendab Bloomberg. Järgmisena ennustavad analüütikud laienemist Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.