Gazprom kaalub pakkumist Juganskneftegazile

30. november 2004, 10:26

Venemaa gaasimonopol kaalub osalemist pakkumiskonkursis naftakompanii Jukos suurima tootmisüksuse Juganskneftegaz müügiks.

Saksa Deutsche Bank, kellelt Gazprom palus nõu oma naftatootmisharu Gazpromneft arendamiseks, soovitab Gazpromil osta mitmed suured kodumaised naftakompaniid, mis on läinud erakapitalile - Juganskneftegazi ning samuti Sibnefti ja Surgutneftegasi. Sisuliselt tähendaks see Venemaa naftatööstuse renatsionaliseerimist, kirjutas Financial Times.

Gazpromi teatel oli Deutsche valmis korraldama ka Juganskneftegazi ostu rahastamist. 19. detsembrile määratud oksjonil on alghind 8,6 miljardit dollarit. Kogu Deutsche Banki ?ostunimekirja? maksumus on ca 40 miljardit ? 50 miljardit dollarit, kirjutas leht.

Vene riigiduuma majanduspoliitika komisjoni juht Valeri Draganov kiitis Deutsche soovitusi ning ütles, et need on kooskõlas Venemaa valitsuse üldise strateegiaga. ?Täna valitseb konsensus, et loodusvarad peavad olema riigi kontrolli all ning neid tuleb kasutada kogu riigi heaoluks,? ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing