Andres Kärssin • 11. jaanuar 2005 • 1 min
Jaga lugu:

Mainor sai Dvigateli suuromanikuks

Seni umbes kolmandikku ASist Dvigatel omanud Mainor Grupp kasvatas hiljutise ostu kaudu osaluse endise sõjatehase territooriumi valdusfirmas 67 protsendini.

Mainori president Ülo Pärnits ütles, et Mainor sai hiljutise tehingu tulemusel Dvigateli 67,1 % aktsiate omanikuks. Ta ei soovinud täpsustad, kes ettevõtte senistest omanikest müüs osaluse, sest leping on konfidentsiaalne. Samuti ei täpsustanud Pärnits Dvigateli omanikeringi praegust seisu ning tehingu hinda.

AS Dvigatel on valdusfirma, mis tegeleb kinnisvaraarendusega endise sõjatehase territooriumil ja millele kuulub rida sealsamas tegutsevaid tütarettevõtteid. Varasemalt kuulus Mainor Grupile 32 % Dvigateli aktsiatest. Üle 10 protsendine osalus ettevõttes oli veel Dvitalil, Logit Eestil ja Leonid Tsenteril.

Pärnits ei soovinud täpsustada, millised plaanid on Mainoril seoses Dvigateli edasise arenguga: ?Tulevikust on praegu liiga vara rääkida?.

2003. aasta näitajate põhjal oli Dvigatelil vara ligi 200 miljoni krooni väärtuses, seal hulgas kinnisvara 162,8 miljonit krooni ja tütarfirmade aktsiaid ligi 26 miljoni krooni eest. Dvigatelil oli toona kuus tütarettevõtet: Dvigatel-Teno, Dvigatel-Energeetika, Dvigatel-Rakis, Dvigatel-Regital, Dvigatel-Test ja Dv-Metall.

Mainor Grupi mullune üheksa kuu realiseerimise netokäive oli 98,3 miljonit krooni ja puhaskasum 3,1 miljonit krooni. Mainor Gruppi kuuluvad lisaks Dvigatelile järgmised ettevõtted: Paloma Papp, Rekman, Erahariduskeskus, Keava Liimpuit, Askala ja Mainor.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt