27. jaanuar 2005 kell 14:44

PwC sai kõrgeima tunnustuse PPP-projektide nõustajana

PricewaterhouseCoopers (PwC) teatas, et ettevõttele anti konsultatsioonifirmade seas ihaldatud aasta finantsnõustaja tiitel PPP-projektide alal.

Aasta Finantsnõustaja 2004 (Global Adviser of the Year) tiitli andis PwC-le ajakiri Project Finance International iga-aastasel Thomson Financial PFI Awards konkursil. Lisaks sai PwC aasta finantsprojekti (Deal of the Year) tiitli, seda Inglismaal asuva Leeds?i haigla PPP-projektis edukaks osutunud pakkuja nõustamise eest.

Eestis on PwC juba alates 1990. aastate lõpust PPP-projekte (PPP - Public - Private Partnership) ehk era- ja avaliku sektori koostööprojekte propageerinud ning erinevaid sellesisulisi koolitusi korraldanud. Esimese suurema PPP-projektina korraldas PwC 2001. aastal Saaremaa püsiühenduse teostatavusanalüüsi. Tänavu aitab PwC rajada PPP abil Tallinna uusi munitsipaalkortereid.

Kokku on PwC nõustanud üle 200 PPP-projekti tervishoiu, infrastruktuuri, riigikaitse ja muudes avaliku sektori valdkondades üle kogu maailma.

Konsultatsioonifirma Thomson Financial ajakirja Project Finance International peetakse üheks juhtivaks infoallikaks finantsprojektide valdkonnas. Aasta ärinõustaja ja finantsprojekti valimisel arvestatakse muude faktorite kõrval ka projektide mahtu, keerukust ja innovaatilisi lahendusi.

Hetkel kuum