Ülo Toomsalu • 15. veebruar 2005 kell 5:40

PM: Eesti Energia hüvitab tarbijatele pingekahju

Eesti Energia otsustas hüvitada alajaamade rüüstamisest tekkinud pingekahjud, seda nõudsid ka tarbijakaitseamet ja energiaturu inspektsiooni (ETI).

«Otsustasime, et kolmandate osapoolte tekitatud kahjud kuuluvad hüvitamisele,» ütles Eesti Energia jaotusvõrgu juht Margus Uudam Postimehele.

Mullu 8. oktoobril Tallinnas Ravi tänava alajaamas toimunud varguse tagajärjel tekkinud ülepinge lõhkus vähemalt 56 elektritarbija kodumasinaid ligi poole miljoni krooni väärtuses. Eesti Energia keeldus algselt vääramatu jõu põhjendusega alajaamade rüüstamise tagajärjel tekkinud kahjusid hüvitamast. Energiafirma väitis, et ei saanud kõnealuseid varguseid ette näha, ära hoida või kontrollida.

«ETI jõudis seisukohale, et alajaamade vargustega seotud juhtumeid ei saa mõista kui vääramatut jõudu,» rääkis ETI asepeadirektor Margus Kasepalu. «Kuna vargusi ja rüüstamisi alajaamades on võimalik ennetada mitmesuguste turvameetmete abil, siis saab võrguettevõtja oluliselt vähendada võimalikke vargustega seotud riske.»

Hetkel kuum