• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maavillane peronism

  Kõigi aegade suurimaid populiste Argentina president Juan Peron valitses koos oma ambitsioonika abikaasa Evitaga riiki 1940?1950ndail aastail. Väline sära, kõlavad sõnad ja masside jumaldav poolehoid oli ? vähemalt algul ? tohutu. Ainult et siiani põeb see maa siis aset leidnud ja järellainetustena kordunud odava populismi tagajärgi ? majandust on raske järje peale saada.
  Meie valimiskampaanias kõlanud hüüdlaused nagu ?Me jäämegi valitsema!? tunduvad peronismile üsna lähedastena. Elavaloomuline Tony Blairgi pole pärast edu valimistel nii ülepakutult käitunud. Põhjamaade napisõnalistest riigijuhtidest rääkimata. Murelikuks teevad tõe pähe levitatavad üleskutsed, mis küündisid kohati seaduskuulekusetuseni. Kõik need hoiatusmärkidena tõlgendatavad ilmingud võivad osutuda eelnähtudeks kaldumisel autoritaarsusesse.
  Eestis tahaks näha klassika­list jahedat järelemõtlikku demokraatiat, nagu see on Luksemburgis, Islandil või Soomes. Demokraatia on demokraatia ja kui ühiskond tahab siiski iidoleid jumaldavate tendentside jätkuvat süvenemist, siis pole midagi teha. Ent sama demokraatia lubab niisuguste trendide eest ka hoiatada. Mingil juhul ei tohiks erakonnad hakata sarnanema fännklubidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.