• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestisse plaanitakse rajada elektroonikajäätmete käitlemise tehas

  ?Alates käesoleva aasta 13. augustist kehtib Eestis seadus, mis sätestab, et kõik elektroonikajäätmed tuleb kokku koguda ja keskkonnasõbralikult käidelda, ? ütles Infokaitsesüsteemide OÜ juhatuse esimees Martin Linnupõld. ?Arvestades seda, et seadus puudutab näiteks nii aastaid tagasi müügil olnud kui ka praegu müüdavaid elektroonikaseadmeid ja seda, et Eestis hetkel korralik ja euronõuetele vastav tehas puudub, tuleks see kindlasti rajada.?
  Lähimad elektroonikajäätmete käitlemise tehased asuvad praegu Soomes ja Leedus. Infokaitsesüsteemide kavandatav elektroonikajäätmete tehas peaks hakkama aastas käitlema ligi 5600 tonni elektroonikajäätmeid.
  Infokaitsesüsteemide OÜ on asutatud 1997. aastal ning selle põhitegevusalaks on mittevajalike andmekandjate (konfidentsiaalsed dokumendid, säilitustähtaja ületanud arhivaalid, video- ja audiokassetid, magnetkaardid, CDd, disketid, arvuti kõvakettad, praaktoodang, tootmisjäägid, turundusmaterjalid, tööriided, piraatkaubad jne) hävitamine. Ettevõtte andmekandjate hävitustehased paiknevad Tallinnas ja Tartus.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.