ÄP fototoimetus • 15. november 2005 kell 22:00

Eestisse plaanitakse rajada elektroonikajäätmete käitlemise tehas

?Alates käesoleva aasta 13. augustist kehtib Eestis seadus, mis sätestab, et kõik elektroonikajäätmed tuleb kokku koguda ja keskkonnasõbralikult käidelda, ? ütles Infokaitsesüsteemide OÜ juhatuse esimees Martin Linnupõld. ?Arvestades seda, et seadus puudutab näiteks nii aastaid tagasi müügil olnud kui ka praegu müüdavaid elektroonikaseadmeid ja seda, et Eestis hetkel korralik ja euronõuetele vastav tehas puudub, tuleks see kindlasti rajada.?

Lähimad elektroonikajäätmete käitlemise tehased asuvad praegu Soomes ja Leedus. Infokaitsesüsteemide kavandatav elektroonikajäätmete tehas peaks hakkama aastas käitlema ligi 5600 tonni elektroonikajäätmeid.

Infokaitsesüsteemide OÜ on asutatud 1997. aastal ning selle põhitegevusalaks on mittevajalike andmekandjate (konfidentsiaalsed dokumendid, säilitustähtaja ületanud arhivaalid, video- ja audiokassetid, magnetkaardid, CDd, disketid, arvuti kõvakettad, praaktoodang, tootmisjäägid, turundusmaterjalid, tööriided, piraatkaubad jne) hävitamine. Ettevõtte andmekandjate hävitustehased paiknevad Tallinnas ja Tartus.

Autor: ÄP

Hetkel kuum