PM: Tallinna kainestusmaja valmib järgmise aasta lõpuks

09. jaanuar 2006, 09:04

Tallinna linnavõimu ja politsei plaanide kohaselt valmib Tallinna kainestusmaja tuleva aasta lõpuks, kirjutab Postimees.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul leppisid linn ja politseiamet eelmisel nädalal kokku, et Tallinn saab endale ligi 70kohalise täiesti uue kainestusmaja, mida hakatakse ehitama ilmselt järgmise aasta alguses.

Majas saab olema kokku 35 kambrit, millest 31 on kahe- ja neli ühekohalised. Samuti hakkab kainestusmajas töötama alaline meditsiiniline valve. «Kokku on plaanis tööle võtta viis parameedikut, kellest vähemalt üks on alati kohal,» lausus Aas.

Samuti hakkab kainestusmaja pakkuma kriisiolukordades ajutise majutuskoha teenust. «Projekteerime selle nii, et seal saaksid ajutiselt peavarju ka näiteks perekonnad, kes on tulekahjus kodu kaotanud,» kinnitas Aas.

Kuhu kainestusmaja täpselt ehitatakse, on abilinnapea sõnul veel vara pakkuda. «Oleme arutanud esialgu vaid seda, et kainestusmaja peaks olema kõige problemaatilisemas piirkonnas ehk siis kas kesklinnas või Koplis,» rääkis Aas.

Kevadeks kavatseb linn asukoha kindlaks määrata ja alustada seejärel projekteerimisega. Selleks on linna tänavuses eelarves ette nähtud miljon krooni. Kui palju kogu maja ehitus maksma läheb, pole esialgu teada. Ehitamise kulud kannab linn.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing