Tallinna pääseb kaheksa riigi- ja üheksa erasadama kaudu

Erki Freiberg 30. jaanuar 2006, 00:00

Riigi ja Tallinna plaan on kujundada Põhja-Tallinnast atraktiivne turismi-, äri- ja elamiskeskkond, see puudutab ka sadamaid. Majandusministeeriumi nõuniku Heido Vitsuri sõnul kaalutakse tõsiselt tööstuse järkjärgulist väljakolimist Paljassaarest, aga ka kogu Põhja-Tallinna kandist.

Mõni nädal tagasi toimunud töökohtumisel majandusministeeriumis tehti Tallinna Sadamale ettepanek mõelda kaubavoogude vähendamisele Paljasaare sadamas ning suurendada kaubavahetust Muuga sadama kaudu. Kaubavahetuse mahtude vähendamisele on asunud ka Kopli poolsaarel asuv Vene-Balti sadam.

Kopli poolsaarel asuva Bekkeri kaubasadama omanik Endel Siff ütles, et ohtlike veoste piiramine Põhja-Tallinnas oleks mõistlik, kuid samas ei tohiks otsustajad kiirustada tööstuse väljatõrjumise plaanidega ajalooliselt tööstusmaastikult. Siff ei usu siiski, et tema kaubasadama tulevik Põhja-Tallinnas võiks küsimärgi alla sattuda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing