Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Firmade sisevõrgud on ohus

  Nagu alati, on ka algaval aastal nõrgim lüli infoturvalisuses tehnoloogia kasutaja.
  Riskiteguri alahindamine või selle mitteteadmine lõpeb sageli pahalaste skeemides õnge jäämisega. Et inimeste lihtsameelsusel pole piire, näitab kas või see, et ikka veel õnnestub kurjategijail inimestelt tavalise e-posti teel teada saada pangakoode ja -salasõnu. Spetsialistide hinnangul jõuab sedalaadi teabe kalastamine tänavu avalikus võrgus toimivast e-posti teenusest "suletud ringidesse" - organisatsioonide VPN-sisevõrkudesse ja töötajatevahelistesse IM-suhtluskanalitesse.
  Tegelikult on võrdlemisi lihtne tõrjuda massründeid ja -pettusi. Nende tüüpilisim näide on "bot"-võrgud, mis luuakse tuhandeist kontrolli alla saadud arvuteist avalikus võrgus.
  Hiljuti lugesime uudist, milles keegi ameeriklane oli oma kontrolli alla saanud umbes 400 000 arvutit ning rakendanud need tööle, raha eest reklaami vaatama. Kuigi teenistus polnud suur (vaid mõnikümmend tuhat USA dollarit), oli arvatavasti just kupatuse haldamisega seotud askeldamine see, mille tõttu agar noormees vahele jäi.
  Firmade sisemistel suhtluskanalitel toimuv võib palju kergemini märkamatuks jääda, samuti on ju kombeks usaldada "oma" inimeste vahelisi saadetisi. E-posti kaudu tulnud kahtlane manus reeglina kustutatakse. Firmasisese IM-kanali kaudu välja ilmunud failide käivitamine kasutajate poolt on aga ülimalt tõenäoline, eriti kui seda soovitab kaasasolev libakiri. Kuid niisugune kergeusklikkus võib tähendada küberkurjategijate jaoks tagaukse avamist asutuse arvutivõrku.
  Viimaste aastate üldine tendents on olnud rünnakute muutumine järjest väiksemaks, täpsemini sihituks, kasutajaid osavamini manipuleerivaks. Nagu tavaelus, on ka küberruumis kurjategijate eesmärk teha "must töö" ära naiivsete inimeste abiga, neid lollitades või üksteise vastu ässitades. Muidugi muudab see kuriteod ka raskemini avastatavaks, sest keegi ei taha avalikult välja öelda, et teda on lolliks tehtud, alt tõmmatud.
  Olgu see teistele lohutuseks, et allakirjutanut igatahes on küll ja mitte üks ega kaks korda!
  Kirjeldatud tendents, küberkuritegevuse muutumine üha spetsiifilisemaks, on praegu paljude tippspetsialistide hinnangul niikaugel, et sel aastal võime oodata IM- ja VPN-kanalite kasutuselevõttu rünnete maskeerimiseks. Et olla sündmustest sammuke ees, tasub kriitilise pilguga üle vaadata oma hoiakud vastavatest kanalitest tuleva info suhtes.
 • Hetkel kuum
Vitali Šipilov: esimene "taastuvenergia seadus" sisaldab selle mõju vähendavaid kompromisse
Enne valimisi võttis riigikogu vastu taastuvenergia valdkonnas ulatusliku muudatuste paketi, mis peaks aitama võidelda ebapiisava võrguvõimsusega ning liigse bürokraatiaga tuuleparkide arendamisel. Seadusest paistab paraku aga taas fragmentaarsus, otsustamatus ja kirik-keset-küla-lähenemine, kirjutab advokaadibüroo TGS Baltic vandeadvokaat Vitali Šipilov.
Enne valimisi võttis riigikogu vastu taastuvenergia valdkonnas ulatusliku muudatuste paketi, mis peaks aitama võidelda ebapiisava võrguvõimsusega ning liigse bürokraatiaga tuuleparkide arendamisel. Seadusest paistab paraku aga taas fragmentaarsus, otsustamatus ja kirik-keset-küla-lähenemine, kirjutab advokaadibüroo TGS Baltic vandeadvokaat Vitali Šipilov.
Euroala alusinflatsioon kiirenes rekordini
Euroala alusinflatsioon kiirenes märtsis rekordilise 5,7 protsendini, mis jätab Euroopa Keskpangale ahtamaks võimaluse leevendada rahapoliitikat, kirjutab Bloomberg.
Euroala alusinflatsioon kiirenes märtsis rekordilise 5,7 protsendini, mis jätab Euroopa Keskpangale ahtamaks võimaluse leevendada rahapoliitikat, kirjutab Bloomberg.
Kaugjuhitava auto arenduskulud surusid ELMO Rendi kahjumisse
ELMO Rendi müügitulu eelmise aasta teisel poolel kasvas veidi, kuid kuna kaugjuhitavate autode juurutamine nõudis suuri arenduskulusid, jäi ettevõte teisel poolastal enam kui 700 tuhande euroga miinusesse.
ELMO Rendi müügitulu eelmise aasta teisel poolel kasvas veidi, kuid kuna kaugjuhitavate autode juurutamine nõudis suuri arenduskulusid, jäi ettevõte teisel poolastal enam kui 700 tuhande euroga miinusesse.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda miskiks "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Bahmuti kaitsjad said Ragnar Sassilt auto. "Võitleme iga hoone pärast"
Ragnar Sassi eestvõttel organiseeritud Eesti abikonvoi eile Kiievisse jõudnud 13 autost üks kingiti täna Bahmuti linna kaitses osalevale Ukraina üksusele.
Ragnar Sassi eestvõttel organiseeritud Eesti abikonvoi eile Kiievisse jõudnud 13 autost üks kingiti täna Bahmuti linna kaitses osalevale Ukraina üksusele.
Trump sai kriminaalsüüdistuse, lähipäevil ootab teda vahistamine
Donald Trumpist sai neljapäeva hilisõhtul esimene USA endine president, kes on saanud vandekohtult kriminaalsüüdistuse.
Donald Trumpist sai neljapäeva hilisõhtul esimene USA endine president, kes on saanud vandekohtult kriminaalsüüdistuse.
Jaemüük kahanes 6 protsenti "Vähemate kaupade eest tuleb maksta rohkem"
Jaekaubanduse käive oli veebruaris 740 miljonit eurot, müügimahud kukkusid aastases võrdluses 6%, kuid see-eest käive kasvas 8%, tervelt 14% võrra on kasvanud käive supermarketites.
Jaekaubanduse käive oli veebruaris 740 miljonit eurot, müügimahud kukkusid aastases võrdluses 6%, kuid see-eest käive kasvas 8%, tervelt 14% võrra on kasvanud käive supermarketites.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.