700 uut korterit Tallinnasse hinda veel ei langeta

Piret Reiljan 15. veebruar 2006, 00:00

Kinnisvarabüroo Uus Maa tegevdirektori Jaanus Lauguse sõnul hakkab uus projekt Tallinnas kinnisvarahindu mõjutama vaid juhul, kui ühte linnaossa rajatavate korterite maht ületab korraga 1000 ühikut. Nii mahukaid projekte ta aga praegu tulemas ei näe.

Pärnu maanteele Saku, Türi ja Juurdeveo tänavaga piirnevasse kvartalisse on planeeritud 2007. aastaks 120 uut korterit ning Mustamäele Mäepealse tänavale on oodata kuni 600 uue korteri rajamist, lõpuajaga 2010.

"Hetkel tundub, et hinnatõus uusarenduste osas on pigem jätkuv, sest uute detailplaneeringute kinnitamine Tallinnas on ülimalt aeganõudev ning bürokraatlik," märkis Laugus.

Hinnalangust ei prognoosi ka ERI Kinnisvara tegevjuht Mart Saa. "Korterite hind sõltub otseselt sellest, mitu projekti sellel aastal veel ehituse ja müügini jõuab," arvas Saa ja lisas, et hindade tõusutempo on siiski aeglustumas.

Mustamäe detailplaneeringusse kuuluvate kinnistute omaniku ASi YIT Ehitus juhi Priit Saugi sõnul pikenevad hindade langemise asemel pigem müügiperioodid ja arendajad analüüsivad põhjalikumalt projektide käivitamise ajastatust.

Pärnu maantee detailplaneeringusse kuuluvate kinnistute 129c ja 129d omanikfirma ASi Kontek Int juht Tiit Raukas ütles, et enne kui turg küllastuma hakkab, saab veel küllalt uusi korterelamuid rajada.

Pärnu maantee kinnistute 129b, 129c, 129d ja 131b detailplaneeringu järgi kerkib 1,3 hektari suurusele alale kaks kuni 7korruselist korterelamut. Mustamäel asuvate Mäepealse kinnistute 10, 11 ja 13 detailplaneering näeb 6,8 hektarile ette üheksa 4-6korruselist elamut ja kolm 8korruselist elumaja. Tondi detailplaneeringu koostas AS K-Projekt, selle algatamist taotles AS Kontek Int. Mustamäe Mäepealse kinnistute detailplaneering valmis samuti ASis K-Projekt ning planeeringu algatamist taotles AS YIT Ehitus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing