Marks&Spencer avab sügisel Riias poe

Gert D. Hankewitz 31. märts 2006, 11:03

Suurbritannia kaubanduskett Marks Spencer kinnitas täna jutte, et avab sel sügisel Riias Pro Kapitali gruppi kuuluvas Domina kaubanduskeskuses oma esimese poe.

'Me võime kinnitada, et avame sel sügisel oma esimese frantsiisipoe Lätis, Riia kaubanduskeskuses,' kirjutas Marks Spenceri pressiesindaja Sue Sadler täna ekirjas. Sadleri sõnul avatakse pood läbi partneri COMS, kes praegu operereerib firmale kuuluvaid poode Tšehhis.

Umbes 1250 ruutmeetri suurune, naiste ja meeste rõivaid ning pesu müüv pood, avatakse Domina kaubanduskeskuses, mille üheks suuromanikuks on Eestis tegutsev Pro Kapital. 'Domina omanik on muidu PK Invest, aga Pro Kapital kuulub omanike tuumikusse,' sõnas Pro Kapitali Eestis hallatava Kristiine kaubanduskeskuse juht Allan Remmelkoor. Tema sõnul on praegu käimas läbirääkimised lepingu sõlmimise üle. 'Me pole põhilepingut veel alla kirjutanud, aga see seisab pigem juriidiliste kui äriliste küsimuste taga,' põhjendas ta.

Marks Spenceri tootevalikusse kuuluvad tegelikult ka kodu- ja toidukaubad, kuid väikese ruumi tõttu, kõike Riias müüma ei hakata. 'Nüüd ulatub nende kaubanduspind mõndades kohtades ka 2000 ruutmeetrini,' lisas Remmelkoor.

Marks Spencer on ka Eestis ringi vaadanud. Eelmise aasta oktoobris kirjutas Äripäev, et kaubanduskett otsib endale Arco Vara kinnisvarabüroo vahendusel Tallinnas krunti. Tookord kinnitas Arco Vara äripindade maakler Ruth Tõniste, et kett on endale ka kaks sobivat kohta leidnud.

Peale Äripäevas ilmunud lugu ei kommenteerinud Arco Vara enam midagi Marks Spenceriga seonduvat. Küll aga teatas eile firma pressiesindaja Sue Sadler, et kuigi firma on huvitatud Balti riikidest pole nad praegusel hetkel Eestis mingeid kindlaid lepinguid sõlminud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing