Lehman soovitab investeerida jeeni

Raivo Sormunen 03. aprill 2006, 00:00

Investeerimispank Lehman Brothers soovitab investoritel investeerida jeeni, lootuses, et Jaapani investorid hakkavad viima vähem raha välismaale, kuna riigi keskpank liigub üha enam intresside tõstmise suunas.

Jaapani pank teatas märtsi alguses, et ta kahandab pangandussüsteemi paisatava raha hulka, näidates sellega, et tee intresside tõstmisele on valla. Riigi keskpank on hoidnud üleööintressimäära alates 2001. aastast 0 protsendi juures, et võidelda deflatsiooniga. "Praktiliselt iga päev on Jaapanis näha, kuidas võlakirjade tootlused tõusevad," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Lehmani valuutastrateeg David Mozina.

Jaapani investorid, kes koostavad strateegiat 1. aprillil alanud uueks rahandusaastaks, peavad arvestama tasase, kui mitte mõõduka inflatsiooniga, arvab Lehman Brothers. Veebruaris tõusis Jaapanis inflatsioon aastataguse ajaga võrreldes värske toidu hindu arvestamata 0,5%. Tegemist oli neljanda kuuga järjest, mil hinnad kasvasid. Lehman usub, et aasta lõpuks maksab dollar 108 jeeni ja euro 135 jeeni. Selleks peab valuuta võrreldes möödunud reede kurssidega tugevnema vastavalt 8,2% dollari ja 5,2% euro vastu.

Investeerimispank soovitab investeerida ka Rootsi krooni, kuna spekuleeritakse, et riigi keskpank tõstab baasintressimäära.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing