ETV24: Mart Laarile anti üle Milton Friedmani auhind

Mart Laarile anti eile Chicagos üle Milton Friedmani auhind vabaduse edendamise eest, teatas ETV24.

Auhind anti Laarile, et tunnustada endise peaministri tegevust vabaturu filosoofia abil oma riigi jalule aitamisel. Auhinna, millega kaasneb poole miljoni USA dollari suurune rahaline preemia, andis Laarile üle seitsmeliikmelisse žüriisse kuulunud endine Salvadori president Fransisco Flores.

'Selle üle, mis on vabaduse kriteerium, võib lõpmatult vaielda,' ütles Flores. 'Hr. Laari puhul on vastus kohe olemas. Oma reformiprotsessiga tõi ta oma riigi hämarast, pessimistlikust reaalsusest valguküllasesse ja võimalusterohkesse tulevikku.'

Auhinnale kandideeris tänavu üle kahesaja inimese. Pärast Washingtonis asuva liberaalse suunaga CATO instituudi, preemia haldaja, esialgset valikut lugesid žürii liikmed teineteisega konsulteerimata läbi kõigi finalistide materjalid.

Otsus oli üksmeelne - preemia saab Eesti endine peaminister.

Kõik see, mida Mart Laar oma riigis tegi, seostub maailmas kõrge produktiivsuse, kiire kasvu, suure tööhõive ja üldise heaoluga.

Friedmani preemia laureaat Mart Laar arvas ise, et auhind kuulub ka neile, kes saavutatu võimalikuks tegid.

'Ma olen nii austatud ja õnnelik seda auhinda saades,' ütles Laar. 'See ei ole auhind vaid mulle, vaid kõigile, tänu kellele sai 'Eesti ime' võimalikuks.'

Friedmani preemia määrati tänavu kolmandat korda.

Hetkel kuum