Autotootjatelt head uudised

Peeter Teder 28. juuli 2006, 00:00

Viimastel päevadel on maailma autotootjatelt tulnud ridamisi tulemusi, mis on kas olnud head või viidanud parematele väljavaadetele tulevikus. Nii teatas maailma suurim autotootja üleeile küll kahjumist, kuid see oli seotud ümberkorraldustega. Restruktureerimine lubab loota, et General Motorsit ootab ees parem tulevik.

Eile teatasid oma kasuminumbrid ka Euroopa suurim autotootja Volkswagen ja maailma suuremate autotootjate hulka kuuluv DaimlerChrysler.

Volkswageni kasum enam kui kahekordistus 859 miljoni euroni (13,4 miljardi Eesti kroonini) ja see saatis firma aktsia rohkem kui 8protsendilisele tõusule. Autotootja aktsia kerkis 8,8 protsenti ja maksis 59,46 eurot.

DaimlerChryseri kasum kasvas samuti rohkem kui kaks korda ning ulatus 1,81 miljardi euroni (28,3 miljardi kroonini). Firma aktsia tegi 3,3protsendilise hüppe üles, makstes 40,14 eurot.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 kerkis 0,6 protsendi võrra ja oli 324,08 punkti.

Ka USA aktsiad alustasid päeva valdavalt tõusuga. Kvaliteetaktsiatest juhtis tõusu maailma suurima turuväärtusega Exxon Mobil. Exxon Mobili aktsia tõusis 1,4 protsenti ja maksis 67,55 dollarit. Firma raporteeris ootusi ületanud majandustulemustest. Teistest aktsiatest olid olulisemad tõusjad USA suurim kaabel-TV operaator Comcast ja maailma suurim viirusetõrje tarkvara tootja Symantec. Comcasti aktsia rallis 4,9% ja Symantec 11,1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing