Ülo Toomsalu • 15 september 2006

PM: Eelarve kuldab riigipalgalised üle

Ministrite näod särasid eile Stenbocki majas – tuleva aasta riigieelarve lubab tõsta politseinike, tuletõrjujate ja õpetajate palku, lisaks jagub raha muukski. Politseiniku, vangivalvuri ja tuletõrjuja ühine nimetaja tuleval aastal on 7500 krooni. Just nii suureks kujuneb ministrite kinnitusel nende väikseim ametipalk. Sellist rahasadu pole nähtud mitte kunagi varem, kirjutab Postimees.

Õpetajate palk peaks tuleval aastal samuti kerkima. Tõsi, kui jõustruktuurid näevad umbes 30protsendilist tõusu, siis õpetajad 15protsendilist.

Majandusminister Edgar Savisaar kinnitas eile ajakirjanike ees kui haridusministri suuvooder, et õpetajad saavad tuleval aastal ligi 1100 krooni puhast raha rohkem kätte kui tänavu.

'Võite õhtul inimestele öelda, et täna on heade uudiste päev väga paljudele inimestele,' kiitis Savisaar end ja teisi ministreid pressikonverentsil. Ta ei jätnud lisamata, et rekordsuur riigieelarve on valitsuse töövõit ja ühise pingutuse vili.

Hetkel kuum