Korraliku tuumavarjendi saab ühe miljoni krooni eest

01. november 2006, 11:57

Kui teil on 100 000 dollarit (1,2 mln
krooni), siis võib-olla jääte tuumarünnakus ellu. Iisraeli rikkurid uskusid seda
reklaami ning nii hakkasidki nende kodumajas või aia all kasvama
aatomivarjendid, kirjutas SL Õhtuleht.

Kui sai selgeks, et Iraan tahab luua tuumarelva ja Iisrael oleks üks selle võimalikke sihtmärke, otsustasid kohalikud kuulsused end kindlustada.

Iisraeli rikkaim naine Shari Alison, suure hi-tech firma omanik Zalin Rakiv ja riigi suurima reisibüroo asutaja Yaaron Miller lasid kõik endale ehitada tuumavarjendi. Nagu teatab päevaleht Jediot Achronot, on selliseid inimesi aga tunduvalt rohkem. Enamik neist siiski ei taha, et sellest teataks. Neile varjendit ehitavate firmadega sõlmiti leping, et kõik hoitakse rangelt salajas ja et info väljaimbumine läheb firmale kalliks maksma.

Odavaim tuumavarjend maksab 60 000 dollarit (738 000 krooni). Sellise varjendi pindala on 30 ruutmeetrit, seina paksus 60 cm ja sinna mahub kuus inimest. 100 ruutmeetrine varjend maksab aga 300 000 dollarit (3 630 000 krooni) ning sinna mahub juba ligi 20 inimest.

Varjendid ehitatakse nii, et inimesed saaksid seal elada vähemalt 2 nädalat, sest vähemalt nii kaua võtab asjatundjate arvates aega, kuni kõige hukutavam radioaktiivsus kaob.

Iisraeli rikaste varjendid on päevalehe Jediot Achronot reporterl sõnul luksuslikud. Mõnes rajatises on koguni saun, jõusaal või seinatennisesaal. Iseenesestmõistetav on hästivarustatud sahvri, arvukate ajakirjade ja lauamängude ning piljardilaua olemasolu.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2006, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing