• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn plaanib 6,5miljardilist eelarvet

  "Meie märksõnaks on "Tallinn hoolib" ning eelarve loomisel püüdsime lähtuda sellest, et eelarve oleks üks tervik," tutvustas Tallinna linnapea Jüri Ratas.
  Üksikisiku tulumaksust laekub linnakaukasse 3,3 miljardit krooni. Vara müügi tulu on kavandatud 385 miljonit krooni. Investeeringuteks suunab järgmise aasta eelarve eelnõu 1,4 miljardit krooni. Eelarve-eelnõu näeb ette võimaluse võtta investeeringute katteks 400 miljonit krooni laenu. Riigieelarvest peaks linnakassasse laekuma 925,3 miljonit krooni.
  Peatähelepanu all on lasteaiad, koolid, elukeskkond, sotsiaalabi ja tervishoid, teed ning haridus- ja kultuuritöötajate palgatõus. Ratase sõnul on kõige olulisem muudatus lasteaedade üle kahe korra suurenev investeeringute maht, mis kasvab 150 miljoni kroonini.
  Järgmisel aastal on plaanis remontida 82 lasteaeda ning 15 lasteaiale paigaldatakse uued tuleohutussüsteemid. Ratas kinnitas, et remondiks korraldatakse riigihange, mille võidab parim ja odavaim pakkumine, mitte tingimata Oliver Kruuda ega Urmas Sõõrumaa firma.
  Kolmapäeval teatas linnavalitsus, et teeb koostöös Sõõrumaa firmaga OÜ Vivatex Holding ja Kruuda firmaga OÜ BCA Center korda kümme Tallinna kooli.
  Tallinn saab tuleval aastal juurde viis lasteaeda: Tehnika tänaval avatakse uus munitsipaallasteaed, alustatakse kahe lasteaia ehitust (Nõmmel Kasekese lasteaed ja Pirita-Kose lasteaed) ning kahe lasteaia projekteerimist.
  Kinnistuid müüb linn järgmisel aastal kolm korda tänavusest vähem, kokku 387 miljoni krooni eest.
  Ratase sõnul oli sel aastal kinnistutest saadud tulu suurem kahe suure kinnistu müügi tõttu: Liivalaia tänava ja Lasnamäe krundid. Järgmisel aastal kavatseb linn müüa ühe Lasnamäe kinnistu ja Pirita linnaosavalitsuse vana maja.
  Ülemiste ja Russalka ristmiku ümberehitust toetab linn Ratase sõnul juhul, kui saab selleks raha Euroopa Liidu eelarvest. "Linn ei suuda neid projekte üksi lõpetada," sõnas Ratas. Ta lisas, et linna ehitusplaanidesse võiks lisada Haabersti ristimiku.
  Muudatusena tuleval aastal nimetas Ratas munitsipaalpolitseiameti loomist. Praegu allub munitsipaalpolitsei Tallinna keskkonnaametile.
  Autor: Airi Ilisson
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.