Suprema panustab Kasahstani aktsiatesse

Annika Matson 21. november 2006, 14:57

Suprema alustab uue, SRÜ riikidesse v.a. Venemaa
investeeriva aktsiafondi – Evli New Republics – valitsemist. Fond tuleb turule
enne selle aasta lõppu, teatas firma.

Evli New Republics investeerib oma varad esimeses järgus Ukrainasse ja Kasahstani, pidades silmas eesmärki laiendada investeerimishorisonti ka teistesse atraktiivsetesse SRÜ riikidesse nende majanduse ning kapitaliturgude arenedes.

Fondi eesmärk on pakkuda võimalust osa saada selle regiooni arengust laiemalt, sealjuures sisenõudluse kasvust, mis rajaneb infrastruktuuri arengul, tööstustoodangul ja eratarbimisel. Fond pöörab tähelepanu ka tohututele maavaradele, eriti Kesk-Aasias ja Aserbaidžaanis.

“Kasahstan on üks maailma kõige maavarade rikkamaid riike. Sealne majanduskasv on olnud alates 2000. aastast keskmiselt 10% tänu stabiilsele poliitilisele olukorrale, süstemaatilistele reformidele ning ekspordi ja eratarbimise kiirele arengule. Kasahstani SKP inimese kohta on SRÜ riikidest kõrgeim, kohalik valuuta tenge on tugev,” ütls Andrei Zaborski, Suprema Varahalduse investeeringute juhtimise osakonna juht, selgitades miks Suprema nii kindlalt Kashahstani usub.

Andrei Zaborski lisas, et “Ukraina on investoritele atraktiivne tänu suurele elanike arvule, tööstuslikule potentsiaalile ja maavaradele, samuti peatsele liitumisele WTO’ga ja võimalikule liitumisele EL’iga tulevikus. Ekspordi suurenemise ja tööstusliku tootmise taastumise tulemusel oli Ukraina SKP kasv 2006. aasta esimeses pooles 5%. Samuti leidub Ukrainas hulgaliselt maavarasid nagu rauamaak, süsi, mangaan, maagaas, nafta, sool, väävel ja grafiit. Majanduskasv sõltub suuresti ka sisetarbimisest.”

“Me usume kindlalt kogu 140 miljoni elanikuga SRÜ regiooni tugevat potentsiaali. Usaldame oma kogenud investeerimismeeskonda, kelle senised saavutused aktsiafondide nagu Evli Greater Russia, Evli Baltic ja terve rea investerimismandaatide juhtimisel on silmapaistvad. Kindlasti langetavad nad operatiivselt õiged otsused ülejäänud SRÜ riikide suhtes, mis on majanduslikus mõttes juba praegu huvitavad, ent poliitilise stabiilsuse ja läbipaistvuse seisukohalt veel Ukrainast ja Kasahstanist tagapool,” ütles Veikko Maripuu, Suprema Varahalduse juht, kommenteerides fondi edasisi plaane.

Esialgu investeerib Evli New Republics metalli ja kaevandamise, panganduse, masinaehituse, infrastruktuuri, telekommunikatsiooni, nafta ja gaasi, keemia, teenuste ja ehituse valdkonna ettevõtetesse.

Fond sobib kogenud investoritele, keda huvitab suurem tootlikkus, kuid kes on valmis hinnakõikumisteks ning võtma pikaajalise investeerimisnägemuse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2006, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing