Lennuõnnetuses vigastada saanud 3 meest on elus

Lõuna-Eesti Päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles aripaev.ee-le, et väikelennuk tegi täna Ülenurme lennujaama piirkonnas hädamaandumise. Lennukis viibinud kolm meest on elus ning nad viidi Tartu haiglasse.

Ühe lennukis viibinud inimese vigatused on rasked. «Õnnetuspaik on umbes 500 meetri kaugusel stardi- ja maandumisrajast. Õnnetuse põhjus pole veel teada ja selle peab selgitama edasine uurimine,» ütles Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Kiige sõnul kukkus lennuk alla natukene aega pärast õhkutõusu ning üks lennukis olnud välismaalane pääses lennukist välja ning läks ise lennuväljale tagasi abi otsima. Lennuk kukkus otse puudesse ning vrakilt murdusaid ära tiivad.

nnetuspaika saadeti Lõuna-Eesti Päästekeskuse päästemeeskonnad. Lennukis viibinud inimese juhistel alustati õnnetuspaiga otsinguid.

Kell 18.44 leidsid päästjad lennuki. Päästjatele teed juhatanud kannatanu toimetati koheselt haiglasse. Õnnetuspaigast viidi haiglasse veel kaks kannatanut, kellest üks oli maandumise tagajärjel deformeerunud lennukis kinni ning vajas päästjate abi. Kõik kolm lennukis viibinut inimest on saanud erinevaid kehavigastusi, kuid nende elud pole ohus. Päästetöötajad liikusid õnnetuskohale jalgsi, sest tegemist oli maastikuga. Hetkel pole teada, mis põhjusel tegi väikelennuk hädamaandumise.

Piirivalveameti pressiesindaja Helena Loorents ütles, et lennuki piloot on austerlane ning kaks reisijat – Helmut ja Stefan – sakslased. Austerlase nimi ei ole teada, kuna ta ei läbinud Loorensti sõnul piirikontrolli.

Ülenurme lennuvälja lennudišpetser täpsustas Postimees Online´le, et lennuk oli ühemootoriline Taani lennuregistris olev väikelennuk P-46T, kell 17.05 startis Ülenurmelt ning pidi lendama Saksmaale Dresdenisse. «Piloot pidi minuga kümme minutit pärast õhkutusu ühendust võtma, kuid seda ei juhtunud. Lennujuht püüdis lennukiga veel korduvalt sidet võtta, kuid see ei õnnestunud.»

Hetkel kuum