USA börsid: maaklerfirma Lehman rääkis börsid langusesse

07. detsember 2006, 10:03

USA aktsiaturu vedas eile väiksesse
miinusesse Lehman Brothers, mis andis äritarkvaratootja Oracle aktsiale
müügisoovituse.

Maaklerfirma analüüsi kohaselt võib ettevõtte peamise tuluallika ehk andmebaaside tarkvara kvartaalne müük jääda allapoole turu ootusi. Oracle aktsia tegi päevaga läbi aasta suurima languse, taandudes 5,2%, peatudes 17,88 dollaril.Kõva tegija prognoosi ei suutnud väiksemad tegijad lämmatada.

Näiteks Fort Pitt Capital Group fondivalitseja Yet Kim Caughey kahtles uudisteagentuur Reutersile antud intervjuus Oracle nõrkuses ja pakkus, et Lehman soovis lihtsalt, et investorid aktsiast kasumi välja võtaksid (väärtpaber on aasta algusest kosunud 36 protsenti).

Caughey märkis, et hiljuti tulid IBM ja Microsoft välja tugevate andmetarkvara müüginäitajatega ning ta kahtles, et turg tervikuna on nõrk isegi kui Oracle ei suuda analüütikute ootusi täita.Positiivse makrouudisega tulu välja ADP Employer Services, kelle hinnangul lisandus erasektorisse möödunud kuul 158000 töökohta, samas kui ootused püsisid 110000 peal.

Homme avaldatakse ametlikud novembrikuu tööturu näitajad. Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine kaotas eile 0,18%, peatudes 12309,25 punktil. Peamiselt tehnoloogiasektori liikumisi jälgiv Nasdaqi koondindeks kaotas 0,27% ja sulgus 2445,86 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2006, 10:03
Otsi:

Ava täpsem otsing