• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ainar Ruussaar: 2010 on Eestis 25 üleriigilist digi-TV kanalit

  Kolme aasta pärast on Eestis 25 üleriigilist digitelevisiooni kanalit, ennustas tänasel IT-konverentsil ETV juht Ainar Ruussaar.

  Neist veerandsajast digi-TV kanalist on kümme toodetud Eestis, sealhulgas ka ühe kaameraga tehtavad saated, sest põhimõtteliselt võib igaüks teha oma kanali, lisas ta.
  Kirjeldades võimalikku olukorda Eesti telemaastikul 2010. aastal ennustas Ruussaar, et siis on Eestis ka üks-kaks piirkondlikku teleprogrammi. Kindlasti on poliitikutelgi siis oma piirkondlikud telekanalid, vihjas ta mitme ettevõtja meediaostudele viimasel ajal.
  Samuti on Ruussaare hinnangul kolme aasta pärast Eestis 8-10 üsna kvaliteetse sisuga interneti-TV keskkonda. Interneti-TV on täna üha populaarsem erakordsete uudiste ja otseülekannete korral nagu näiteks mereparaad, kuninganna ja president Bushi visiidid, märkis ta.
  Praegu on tema sõnul väga vähesed nõus internetis saadete eest maksma. "Inimesed käivad meie veebis, vaatavad saadete tasuta tutvustusi, kuid ei ole valmis selle eest maksma," rääkis ETV juht.
  2010. aastal on Ruussaare sõnul Eestis populaarne ka saadete tellimine mobiilile. Euroopas valitseb mobiili-TV suhtes skeptitsism, kuid Aasias kasutatakse seda palju ja toodetakse ka eraldi saateid mobiili-TV-le. "Ma ei usu, et lähema kahe aasta jooksul hakkaks siin keegi pakkuma mobiili-TV-le eraldi sisu," ütles Ruussaar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.