8. veebruar 2007 kell 10:19

Hansapanga analüütik krahhi ei näe

Hansapanga analüütik Sander Danil praegust langust börsil krahhiks ei nimetaks. Tema arvates võiksid hinnad veel isegi kaks päeva kukkuda.

"Sel juhul saavutaksid hinnad lõpuks õiglase taseme," märkis Danil.

Danili sõnul on müüjateks just kohalikud investorid: "Välisfondid võivad olla muidugi pikema reageerimisega."

Danil leidis, et kui langus kestaks nädal järjest võiks tegu olla krahhiga. "Praegu on tegu pigem kasumi võtmisega. Börsil liigutavad asju ahnus ja hirm. Praegu on tegu selle viimasega. Aasta algul domineeris esimene."

Danil arvas, et hirmu võis tekitada hinnatasemed, mis saavutati aasta algul. Samas möönis Danil, et tavaaktsionäre hinnatasemed eriti ei huvita. "Oleme seda kogu aeg rääkinud, et hinnatasemed on liiga kõrged. Aga keegi ei tahtnud meid kuulata," nentis ta. "Võib-olla nüüd hakatud aru saama, et hindadele on liiga positiivseid ootusi seatud."

Teise hirmu põhjustajana tõi ta välja, et meedias on viimasel ajal kajastatud majanduskeskkonnaga seotud riske.

Hetkel kuum