12. märts 2007 kell 12:30

Analüütik: kinnisvarainvestoritel tasub sihikule võtta maapiirkonnad

Uus Maa analüütik Annika Jakobsoni sõnul saabub hinnaralli peagi maapiirkondadesse ja Ida-Virumaale.

Kinnisvarabürood kinnitavad kui ühest suust, et kiire hinnatõus Eesti kinnisvaraturul on möödanik, kirjutas ajakiri Saldo. Käesolevaks aastaks prognoositakse korteriturul mõõdukat, viie-kuni kümneprotsendilist hinnatõusu. Keskmisest kiiremat hinnarallit prognoositakse aga Ida-Virumaal ning maapiirkondades.

"Kiirem hinnatõus on seljataga, aga kindlasti ei saa veel rääkida hindade langusest. Hinnatase stabiliseerub," kommenteeris Jakobson.

Jakobson juhib tähelepanu maaameti viimase kvartali aruandele, mille kohaselt on kõikides väikelinnades korterite hinnad 2006. aasta jooksul tõusnud. Enamasti Ida-Virumaa linnades kasvasid aasta viimasel kvartalil hinnad üle 20 protsendi. Uus Maa prognoosib sel aastal Ida-Virumaal korterite hindade kasvu kuni 25 protsenti.

Hetkel kuum