Spordiportaal asendab personaaltreenerit

Signe Sillasoo 30. märts 2007, 00:00

Eesti suurim spordiportaal Fitness.ee pakub kasutajatele lisaks uudiste ja artiklitega tutvumise võimalust vaadata erinevaid võistlusi ja videoid, jälgida soovituslikku treeningkava, kasutada võrgutreeneri abi, pidada treeningupäevikut ja osta asju veebipoe vahendusel. Portaal annab hea ülevaate tervislikust toitumisest, erinevatest harjutustest ning toob välja treenerite kontaktid ja treeningusaalide asukohad.

Sportlab OÜ osanik Raider Sildoja peab Fitnessi portaali Eesti mõistes täiesti rahuldavaks. Veebsaidi pluss on aktiivne foorum, kus inimestel avaneb võimalus üksteisega suhelda. Rohkem võiks olla huvitavat lugemist toitumise ja treeningute kohta.

Positiivne võimalus on kasutada ka portaalis välja toodud tööriistu: kaloriarvuti, venituste- ja harjutustepank. Plussiks on ka treenerite ja spordiklubide kontaktid, mis portaalis välja toodud.

Kõige paremaks hindab Sildoja rahvusvahelist portaali bodybuilding.com. Selles keskkonnas on maailma suurim sporditeemaline foorum, internetipood ning palju kasulikku toitumise ja treeningute kohta.

BBC terviseportaal ja Runnersworldi keskkonnad on Raideri meelest väga huvitavad, kuid tavakasutaja jaoks suhteliselt tundmatud.

"Portaalide süstematiseeritud informatsioon tabelite kujul muudab treenimise lihtsamaks, aitab teha analüüsi treeningute koormuse kohta ja annab vihjeid, mis suunas tuleb areneda, et saavutada maksimaalsed tulemused," selgitab Sildoja.

Iga päev spordiportaale külastav Raider leiab, et treeninguplaani koostamisel ja treeningute tegemisel ainuüksi kodulehekülgede infost ei tasuks lähtuda. Mitte kõik portaalid ei pruugi olla usaldusväärsed. "Et teatud fakte kontrollida, peab teaduskirjandust ka kasutama," rõhutab ta. Samuti soovitab ta huvilistel tutvuda USAs ilmuvate kulturismi- ja fitness-ajakirjadega.

Siserattatreeneri Meeme Männiste jaoks on Fitnessi portaal kasulik lugemine. "Kuigi lähtutud on eelkõige kulturismi seisukohast, ei maksa sellest kohkuda, kuna samad reeglid kehtivad kõigile inimestele. Ka neile, kel sooviks lihtsalt parandada vormi ja alandada kehakaalu," toonitab Männiste.

Kergejõustiklane Liina Lukin spordilehekülgi internetis väga sageli ei külasta. Jooksuportaali Runnesrworld suureks plussiks on tema jaoks kokku koondatud info ja kiire kättesaadavus.

"Portaalis meeldib ka see, et erinevad teemad, treeningud, vigastused, toitumine, varustus, on väga selgelt lahti kirjutatud, ei ole ainult müügijutt," selgitab ta.

Suure plussina nimetab Lukin foorumit. "Mulle meeldis see just sellepärast, et igal spordialal ja võistlusel on omad nüansid, mida saab edasi anda vaid vastava ala tegija või siis võistlusel osalenu. Need ei kajastu kunagi spetsialistide aruannetes, soovitustes, kuna on niivõrd märkamatud detailid tervikust. Kuid samas võivad ära määrata kogu su sportliku vormi ja karjääri," kiidab Lukin.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing