Agnes Ojala • 2. aprill 2007 kell 11:28

Philips toob turule ülivastupidava akuga mobiiltelefoni

Philips toob turule uue mobiiltelefoni, mille aku peab vastu märkimisväärselt kaua, andes kuni 10 tundi kõne- ja kuu ooteaega.

Xenium NRG aku on küll väga vastupidav, kuid kord tuleb siiski aeg ka seda laadida. Koostöös ettevõttega Techtium ja patareitootjaga Energizer on Philips aga probleemile lahenduse leidnud, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Uue tehnoloogia nimi on BackuPower ja see kujutab endast midagi väga lihtsat - tavalise AAA patarei auku mobiiltelefonis. Kui telefoni aku on tühi, piisab lihtsast AAA patareist, et saada umbes kolm tundi lisakõneaega või nädal ooteaega. Kui telefoniomanik otsustab telefonis kasutada laetavat AAA patareid, siis saab seda laadida samal ajal telefoni akuga.

Hetkel kuum